Αλμυρό Κέικ με Καρυκεύματα και Μήλο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μαξούλι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
  • 2 κ.γ .baking powder
  • 2 αυγά,
  • 4 κ.σ ζάχαρη,
  • 1 κ.σ. αλατι,
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ κουρκουμά
  • 1 φλιτζάνι γάλα ,
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί cheddar ,
  • 2 ξυνόμηλα τριμμένα
  • ξύσμα από 1πορτοκαλι και το χυμό του.
  • 1 κεσέ τυρί κρέμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΚ

Προθερμάνετε  τον φούρνο σας στους 180C.

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με σύρμα το ελαιόλαδο, ζάχαρη αλάτι, πάπρικα, κουρκουμά, ξύσμα πορτοκαλιού, Προσθέτετε  τα αυγά ένα –ένα. Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking powder  ,προσθέστε  στο πρώτο μείγμα καθώς ανακατεύετε.  Προσθέτετε το γάλα, τα μήλα, το χυμό και ανακατεύετε στο τέλος προσθέτετε τo τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.  Αδειάζετε το μείγμα σε λαδωμένη  και σε ελαφρά πασπαλισμένη με αλεύρι φόρμα. Ψήνετε για 50 λεπτά στους 180C., Σερβίρετε με αλειμμένο τυρί κρέμα.