Δίπλες Λακωνίας

Συστατικά για 30 Δίπλες

Για τις Δίπλες

Για το σιρόπι

  • 2 βάζα μέλι 300 (300 μέλι θυμαρίσιο για πιο πλούσιο σιρόπι ή 300 μέλι βανίλιας για απαλή γλύκα)
  • ¼ ποτηριού ανθόνερο
  • ¾ ποτηριού νερό
  • Φλούδα από λεμόνι

Για το Γαρνίρισμα

  • καρυδόψιχα
  • κανέλα

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder
Ύστερα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και μετά τους κρόκους ξεχωριστά. Τα ανακατεύουμε και τα χτυπάμε όλα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλάτι 300
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το χέρι, έτσι ώστε ο πολτός να μην είναι ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ μαλακός ( Δεν χρησιμοποιούμε μίξερ για να μην σφίξει η ζύμη.)
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τη ζύμη, λαδώνουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα με το πλάστη . Αφού κόψουμε τα φύλλα σε λωρίδες αρχίζουμε να τηγανίζουμε . Καθώς τηγανίζουμε, τυλίγουμε τα φύλλα σε σχήμα δίπλας με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Τις στραγγίζουμε, και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το Σιρόπι
Βράζουμε το ανθόνερο με το μέλι, το νερό και τη φλούδα λεμονιού περίπου 2 λεπτά. Περιλούζουμε τις δίπλες όσο το σιρόπι είναι ζεστό και Γαρνίρουμε με καρυδόψιχα και κανέλα.
Οι Δίπλες είναι το τέλειο γλυκό για τις Εορτές των Χριστουγέννων αλλά και για κάθε περίσταση.