Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής 300 πήρε τη χάλκινη διάκριση στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου στο Λονδίνο το 2016. Παραγωγοί Ελαιόλαδου από όλο το κόσμο παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό, τα προϊόντα δεν ανταγωνίζονται μεταξύ του αλλά κρίνονται με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης που έχουν τεθεί από τη Διεθνή κριτική επιτροπή.

Σκοπός του διαγωνισμού ΙOOC είναι

  1. Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβείων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσης του.
  2. Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών / θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιόλαδου της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
  3. Η προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιόλαδων που παράγονται με σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους.